Goa, Indien

Goa är ett resmål som de flesta kanske inte direkt tänker på. Dock har detta vackra område i västra Indien kommit att bli ett allt populärare resmål under de senaste åren. Hit reser turister som är sugna på sol, bad och kanske lite festligheter, men som är trötta på de klassiska charterdestinationerna. Indiens mystiska landskap och kultur är något som lockat många resenärer genom åren. Därför är det inte konstigt att allt fler väljer att boka ett flyg till Goa. Dessutom kan man räkna med ett varmt klimat och soliga dagar.

Låter detta intressant? Då rekommenderar vi att du läser vidare. I denna artikel kommer vi nämligen titta närmare på allt vad Goa har att erbjuda. Kanske blir det du som ger dig av i jakt på billiga flyg till Goa redan idag?

Goa – resfakta

  • Valuta: Indiska rupier. 100 SEK är lika med ca 723 INR.
  • Tidsskillnad: + 3,5 timmar.
  • Restid: ca 13 timmar.
  • Flygplats: Dabolim Airport.
  • Varmaste temperatur: ca 32 grader (april).
  • Varmaste havstemperatur: 30 grader (april – maj).

Varför resa till Goa?

Som vi tidigare nämnde så lockar Indiens spännande landskap en hel del turister. Ca 12 % av dessa turister reser till just Goa, som bjuder på bildsköna vyer och avslappnande strandliv. Kanske beror det på områdets långa, vita stränder, på det varma klimatet eller på den intressanta indiska kulturen. Kanske är det den autentiska, kryddiga maten som lockar till kulinariska upplevelser.

Dessutom sjunker temperaturen sällan längre än 26 grader, vilket gör Goa till ett passande resmål året runt. Regnperioden sträcker sig mellan juni – augusti, vilket är väldigt passande eftersom det då ändå är sommar i Sverige.

Stränder i Goa

Man skulle kunna säga att Goas kust består av en enda lång strand. Dock är det stränderna i norr som lockar allra flest turister, och främst festsugna sådana. Du hittar nämligen allt ifrån pulserande ravefester på bland annat Ajuna och Vagator Beach till barer och nattklubbar på Colva och Baga Beach.

Är man hellre ute efter lugna och bildsköna stränder är det Palolem Beach i söder och Arambol Beach i norr som gäller. I norra Goa kan du även hitta spännande hippiemarknader och även delfiner. Södra Goa bjuder främst på sevärdheter, fornlämningar och vattenaktiviteter. Utforska dig fram! Goa har trots allt stränder så det räcker och blir över.

Att tänka på i Goa

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du reser till Goa. Här listar vi några av de viktigaste.

  • Det är ganska lätt att få tag på droger i Goa, något som den lokala polisen kämpar emot. Håll dig undan ifrån detta, även om det är lättillgängligt. Skulle du åka fast kan du få sitta upp till 20 år i fängelse.
  • Du får inte sola topless i Goa enligt lag. Detta för att respektera de inhemskas religion. Skulle du bli påkommen med topless-bad kan du åka på både böter och fängelse.
  • Akta dig för kraftiga undervattensströmmar. Håll koll på de flaggor som sätts upp på stränderna i förebyggande syfte.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
TripX

Garanterat lägsta pris - Prisgaranti

Handplockade resor

Läs mer om TripX
Travelbird

Stort utbud av billiga resor

Möjlighet att delbetala resan

Läs mer om TravelBird
Flygvaruhuset

Du hittar upp till 50% rabatt!

Ombokningsbar biljett

Läs mer om Flygvaruhuset