Phuket, Thailand

Som de flesta säkert är medvetna om så har Thailand under de senaste åren kommit att bli ett mekka för charterresor. Svenskarna fullständigt flyr till Thailand så fort de kalla, svenska vintermånaderna närmar dig. Självklart förstår vi varför. Thailand är ju trots allt ett tropiskt paradis med sol och bad-garanti året om. Phuket är ett av Thailands populäraste resmål och det är knappast svårt att hitta billiga flyg dit med tanke på resmålets popularitet.

Om du är sugen på att resa iväg till värmen i höst eller vinter bör du läsa vidare. Här kommer vi nämligen titta närmare på allt som har med just Phuket att göra.

Phuket – resfakta

  • Valuta: Baht. 100 baht är lika med ungefär 25 svenska kronor.
  • Tidsskillnad: + 6 timmar.
  • Restid: ca 10 – 11 timmar med direktflyg.
  • Flygplats: Phuket eller Krabi.
  • Varmaste temperatur: ca 35 grader (mars).
  • Varmaste havstemperatur: 28 grader (april – september).

Phuket – mycket för pengarna

Visst lockar det härliga klimatet, det kristallklara vattnet och de vackra öarna, men det finns även andra faktorer som gjort Phuket så populärt. Ja, vi talar såklart om priserna. Phuket, och övriga Thailand för den delen, är känt för att vara extremt billigt. Här kan man leva loppan med en svensk lön. Du kan även hitta fantastiska boenden för en billig peng och dessutom är det inte ovanligt att hitta billiga flyg till Phuket.

Som tur är kan du numera resa direkt till Phuket. Du slipper med andra ord jobbiga och tidskrävande mellanlandningar. Detta är något som lockar många resenärer och kanske är det därför man väljer Thailand över exempelvis Filippinerna.

Populära turistområden

Många resenärer väljer att resa till Phuket med tanke på dess vackra omgivningar. Dessutom är Phuket ett väldigt centralt semesterområde som har nära till det mesta. Du hittar både shopping, vackra stränder och en hel del aktiviteter.

Dock väljer även många att bo i till exempel Krabi (där det kan hända att du landar även om du ska bo i Phuket) eller på öarna Koh Samui, Koh Tao eller Koh Lanta. Många väljer även att varva det ljuva strandlivet med Bangkoks storstadspuls. Det handlar helt enkelt om vad man är ute efter för typ av semester.

Phukets bästa stränder

Phuket har en hel del stränder att erbjuda. Några större, mer välkända stränder men även några mindre, lite avskilda smultronställen. Nedan ska vi ge dig några tips på Phukets stränder:

  • Kata och Karon Beach i södra Phuket. Dessa två större stränder ligger strax intill varandra och båda två erbjuder vit och mjuk sand och brusande strandkanter. Eftersom dessa två stränder dessutom ligger ganska centralt är det nära till både shopping och restauranger. Det finns även ett flertal aktiviteter att delta i, som exempelvis jetski eller fallskärmsflygning, och möjligheterna för snorkling är goda.
  • Paradise Beach i norra Phuket. Denna charmiga strand ligger lite avskilt och det är lätt att missa den om man inte är uppmärksam. Paradise Beach lever verkligen upp till sitt namn med mjuk, vit sand, kristallklart vatten och en omgivande djungel.
  • Laem Sing Beach. Även denna strand ligger i norra Phuket och är en mindre strand. Hit tar du dig antingen med båt eller via en lång trappa. Här hittar du solstolar, en och annan restaurang och självklart ett oslagbart strandliv.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
TripX

Garanterat lägsta pris - Prisgaranti

Handplockade resor

Läs mer om TripX
Travelbird

Stort utbud av billiga resor

Möjlighet att delbetala resan

Läs mer om TravelBird
Flygvaruhuset

Du hittar upp till 50% rabatt!

Ombokningsbar biljett

Läs mer om Flygvaruhuset