Sliema, Malta

Nu kanske du undrar vad Sliema är för ställe. Detta är en av Maltas största turistorter, tillsammans med närliggande St. Julians. Sanningen är att Malta inte alls är så uppmärksammat som det borde vara. Denna lilla ö i Medelhavet har faktiskt en hel del att erbjuda solsugna och kulturintresserade turister. Paket- och charterresor till Malta blir allt vanligare och självklart går det även att hitta riktigt billiga flyg till ön. Kanske är det din tur att utforska Maltas charm?

Om du är intresserad av att veta mer kommer vi i denna artikel ta upp att vi vet om Malta och framför allt om Sliema. Vi tror att denna soliga Medelhavsö även kommer att förtrolla dig om du ger den en chans.

Malta – resfakta

  • Valuta: Euro.
  • Tidsskillnad: Ingen. Malta har samma tidszon som Sverige.
  • Restid: ca 4 timmar med direktflyg.
  • Flygplats: Luca, Valletta. Malta har endast en flygplats.
  • Varmaste temperatur: ca 30 grader (juli – augusti).
  • Varmaste havstemperatur: 27 grader (augusti – september).

Varför Sliema?

Anledningen till varför vi valt att tipsa om just Sliema beror på att Sliema är lite utav Maltas turistcentrum. Här finns de flesta butikerna, shoppingcentren och dessutom går de flesta utflykter ifrån Sliemas hamn. Dock ligger St. Julians bara ett stenkast ifrån Sliema så det går självklart att bo där också om man skulle vilja. Faktum är att många hotell ligger i St. Julians-området och här finns även landets populäraste festgata, som är belägen i Paceville.

Om du vill ha nära till det mesta bör du alltså bo nära Sliema, St. Julians eller Valletta. Självklart går det att bo i andra orter också, som exempelvis Bugibba. Dock kan det bli omständligt att hela tiden ta sig till centrum om man nu skulle vilja det.

Sevärdheter i Malta

Tyvärr har inte just Sliema så många sevärdheter att erbjuda. Sliema levererar istället bra shopping, mysiga restauranger och ett bra läge. Dock är Malta så pass litet att det knappast är svårt att ta sig runt på ön. Dessutom kan turistbussarna smidigt ta dig mellan Maltas intressanta sevärdheter. Låt oss gå igenom några av dem.

  • Blue Lagoon och Crystal Lagoon. Dessa två välkända badparadis hittar du på den lilla ön Comino som ligger mitt emellan Malta och Gozo. Hoppa på en båt i Sliema, njut av solens stekande strålar, bada i kristallklart, turkost vatten och bara njut av livet.
  • Mdina, Maltas första huvudstad. Ett måste om du befinner dig i Malta. Strosa längs de trånga kullerstensgatorna och upplev den sanna medeltida atmosfären. Njut av utsikten över en bit mat eller varför inte utforska Mdinas skrämmande fängelsehålor?
  • Valletta är såklart ett måste om du är i Malta. Hela Valletta är nämligen som ett enda stort museum. Här hittar du både shopping, högklassiga restauranger och fantastiska byggnader längs pittoreska gator. Glöm inte att besöka Fort St. Elmo som ligger på toppen av Vallettas halvö.

Billiga flyg till Malta?

Malta har sannerligen kommit att bli ett charterparadis, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på allt som ön har att erbjuda. Det spelar ingen roll om du är ute efter sol och bad, spännande matupplevelser, bra shopping eller intressant historia – Malta har allt och lite till.

Resultatet av öns popularitet har bidragit till att allt fler billiga flyg till Malta dyker upp bland utbudet. Så passa på, boka en resa till Malta idag. Vi lovar att du inte kommer lämna ön besviken.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
TripX

Garanterat lägsta pris - Prisgaranti

Handplockade resor

Läs mer om TripX
Travelbird

Stort utbud av billiga resor

Möjlighet att delbetala resan

Läs mer om TravelBird
Flygvaruhuset

Du hittar upp till 50% rabatt!

Ombokningsbar biljett

Läs mer om Flygvaruhuset