Varna, Bulgarien

Bulgarien är ett land som på senaste tid hamnat lite i skymundan. Detta tycker vi inte är alls rättvist med tanke på att Bulgarien på många sätt är ett fantastiskt, och framför allt billigt resmål. Många väljer att resa till Sunny Beach, som kanske är Bulgariens allra kändaste resmål. Dock tycker vi att Bulgarien har mycket mer att erbjuda.

Därför ska vi titta lite närmare på hamnstaden Varna, som är Bulgariens tredje största stad. Här finns nämligen något för den solsugne, för d en kulturintresserade och för den festsugne. Dessutom är det både enkelt att hitta billiga flyg till Varna och att leva billigt när du väl är där. Vi hoppas att du ger Bulgarien en chans eftersom vi kan garantera att du inte blir besviken.

Varna – resfakta

  • Valuta: Bulgarisk lev. 100 SEK är lika med ca 20 BGN.
  • Tidsskillnad: + 1 timme.
  • Restid: ca 3 timmar.
  • Flygplats: Varna Airport.
  • Varmaste temperatur: ca 27 grader (juli – augusti).
  • Varmaste havstemperatur: ca 25 grader (augusti).

Prisnivå i Varna

Som vi tidigare nämnde så är Varna ett mycket billigt resmål som erbjuder både shopping, sol och bad. Här kan du hitta priser som nästan kan jämföras med de i Thailand! Dock beror detta såklart på vart i Varna du befinner dig. Självklart är det lite dyrare på turistorterna, som exempelvis Golden Sands.

Skulle du bo nära Varnas centrum kan du dock räkna med att leva riktigt billigt. En middag inklusive dryck på en mellanklassrestaurang för två kostar sällan över 150 kr. Du kan även hitta nybyggda, lyxiga hotell i Varna till fåniga priser, så passa på!

Stränder och sevärdheter

Utöver de billiga priserna så kan du hitta en kilometerlång, färgglad havsträdgård som sträcker sig längs Svarta Havets kustlinje. Förutom vackra blommor och monument hittar du även ett krigsmuseum, mysiga restauranger och en liten festgata i trädgården. Längs strandkanten kan du välja och vraka mellan trendiga loungebarer och matställen. Själva stranden är ren och stor med mjuk sand och räkna med flertalet stekheta dagar om du reser till Varna under högsäsongen.

När det gäller historia och kultur så har faktiskt Varna ett flertal intressanta sevärdheter att bjuda på. Nedan ska vi tre intressanta tips.

  • Varnas katedral. Denna guldskimrande och pampiga byggnad ligger mitt i Varnas centrum och är svår att missa. Besök den helst när mörkret lagt sig om du verkligen vill uppleva dess skönhet.
  • Visste du att en del av världens äldsta guldskatt finns i Varna? Denna hittar du på det vackra naturarkeologiska museet i stadens centrum.
  • Lite längre norrut i Varna kan du hitta ett spektakulärt kloster inbyggt i en bergsvägg. Klostret, vid namn Aladzha Monastery, är daterat till början av 1100-talet och den omgivande, rofyllda trädgården anses idag vara helig mark. Helt klart en intressant sevärdhet!

Billiga flyg till Varna

Inte nog med att Varna är en intressant, vacker och framför allt billig stad att vistas i, det går även att hitta riktigt billiga flyg hit. Självklart kan du även hitta billiga paket- och charterresor, men vi rekommenderar ändå att du satsar på att resa reguljärt. I alla fall om du vill komma riktigt billigt undan.

Se över vad det kostar att boka boende separat och jämför detta med en charter- eller paketresa. Tänk även på att turistområdena är dyrare att bo, så vill du verkligen spara pengar bör du leta efter boenden i centrala Varna.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
TripX

Garanterat lägsta pris - Prisgaranti

Handplockade resor

Läs mer om TripX
Travelbird

Stort utbud av billiga resor

Möjlighet att delbetala resan

Läs mer om TravelBird
Flygvaruhuset

Du hittar upp till 50% rabatt!

Ombokningsbar biljett

Läs mer om Flygvaruhuset